Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” s-a înfiinţat în primăvara anului 2011, din dorinţa de a susţine Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, prin dotarea cu aparatură modernă şi eficientă şi de a conştientiza comunitatea că acest spital este al nostru, al tuturor maramureşenilor. Ajutând spitalul, ne ajutăm pe noi!

Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş” este o asociaţie care-şi propune să sprijine prin acţiunile sale Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în interesul pacientului, în ideea îmbunătăţirii şi realizării unei instituţii de sănătate moderne şi eficiente, compatibilă cu instituţiile de sănătate din Uniunea Europeană.
Dorim prin această iniţiativă să îi determinăm pe maramureşeni să conştientizeze că acest spital le aparţine, că el este al nostru, al celor care, mai devreme sau mai târziu, avem nevoie de el. Până la urmă el este un spital comunitar, al marii comunităţi care se numeşte Maramureş. Nu putem şi nu avem timp să aşteptăm numai de la alţii să facă pentru noi mai mult decât putem face noi pentru noi. Trebuie să-l ajutăm pentru ca şi el, la rândul lui, să ne poată ajuta atunci când vom avea nevoie. De aici şi ideea sloganului asociaţie: „AJUTĂ PENTRU A PUTEA FI AJUTAT!” Dacă nu ne implicăm în dotarea lui, în timp, tot noi vom avea de pătimit . Dacă fiecare maramureşean ar dona 1 leu pe an, s-ar aduna o sumă considerabilă!
Modul nostru de acţiune este strângerea de fonduri, în urma diverselor campanii, evenimente şi activităţi, pentru acoperirea unor nevoi identificate împreună cu conducerea spitalului. Ne adresăm tuturor maramureşenilor care doresc să sprijine dotarea spitalului lor. Avem deschis un cont, la BRD Baia Mare RO09BRDE250SV48742102500, unde se pot depune donaţii. Aşa cum spuneam, banii vor fi folosiţi pentru dotarea secţiilor care au nevoie de aparatură eficientă, necesitate care se constatată împreună cu cei din staff-ul managerial al spitalului.
Vom asigura transparenţă totală asupra fondurilor colectate şi vom da dovadă de profesionalism în tot ceea ce ne propunem să facem.

Rezultate în anii de activitate:

2012 –  Asociaţia a contribuit cu 10 000 de euro, pentru achiziţionarea unui laparoscop pentru Secţia de Chirurgie Pediatrică.

2013 – Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş”  a donat Secţiei de Pediatrie un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de 17 000 de euro.

2014 –  Achiziţionare pentru Secţia de Oncologie de aparatură necesară investigării imediate a bolnavilor de cancer care urmează tratamentul cu citostatice, tot în valoare de 17 000 de euro.

2015 –  Am achiziţionat pentru Secţia de Neonatologie, un ecograf  performant, în valoare de 22 000 de euro+TVA, necesar depistării malformaţiilor cardiace ale nou-născuţilor.

2016 – Am achiziţionat şi donat Laboratorului de Angiografie şi Cateterism Cardiac un rotablator în valoare de 19 000 de euro, un aparat necesar intervenţiilor de implant de stent.

2017 – Achiziţionarea celui de-al şaselea aparat, un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de 20 000 de euro. Aparatul a fost donat, Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute – Secţia de Neurologie și este folosit pentru prevenirea şi tratarea problemelor care pot să apară la nivelul vaselor de sânge cerebrale şi paracerebrale.

Membrii fondatori:

Dr. CĂLIN POP, medic primar cardiolog, şef Secţie Cardiologie – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare

LUCIA BOZGA, director îngrijiri medicale – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare

Dr. RADU DRAGOŞ, medic primar, şef Secţie Ortopedie – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare

DORIN FLORIAN, şef Birou securitatea muncii – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. C-tin Opriş” Baia Mare, vicepreşedintele asociaţiei

CĂLIN HERŢEG, asistent universitar, Universitatea Vasile Goldiş Arad-Filiala Baia Mare

FLORIN MESAROŞ, director staţie KISS FM Baia Mare, secretarul asociaţiei

ROMANA FURTUNĂ, consultant în comunicare şi relaţii publice, preşedintele asociaţiei